Laatste ontwikkelingen

NIEUW: Gastles over gamen en social media

Volg een gastles over gamen en social media. Hierin zal veel informatie worden gegeven en zullen vragen beantwoordt worden. Zowel de positieve als negatieve kanten worden belicht, uiteraard met ontmoedigende ondertoon. Deze gastles is alleen beschikbaar voor middelbare scholen.

Laatste ontwikkelingen

Nootropics

Nootropics is een andere naam voor de term smartdrugs. Dit is een containerbegrip en vele stoffen kunnen hier onder geplaats worden. Nootropics zijn over het algemeen voorgeschreven medicijnen (o.a. voor narcolepsie, alzheimer, dementie, epilepsie) die door sommige gezonde mensen gebruikt worden om het cognitieve vermogen te versterken. Dit versterken gebeurd op een natuurlijke manier (geen verhoging hartslag, verhoogde afgifte dopamine, etc.) zoals bij andere drugs meestal het geval is.

Lees meer

Microdoseren psychedelica

Psychedelica is een ander woord voor veranderende drugs, de zogeheten tripmiddelen. Er zijn tal van voorbeelden te geven van psychedelica. Als het gaat om microdoseren zijn er drie die het meest populair zijn. Paddo’s en truffels (paddenstoelen met de werkzame stof psilocybine of psilocine) en LSD. Een microdosering houdt in dat de gebruiker onder de minimum dosering neemt waardoor de volledige effecten niet merkbaar zijn. Bij microdoseren houdt dit in dat er een tiende van de normale dosering genomen wordt. Zeer belangrijk is dat een microdosering niet elke dag genomen dient te worden. Het meest gangbare is twee keer per week.

Lees meer

Lachgas

De afgelopen jaren is er een sterke toename te constateren in het gebruik van lachgas. Onder jongeren is het een ware trend geworden terwijl gedacht wordt dat het met de risico’s heel erg mee valt. Met het in acht nemen van de volksgezondheid is er nieuwe regelgeving gekomen. Dit betekent dat de verkoop van lachgas sinds 2021 verboden is voor recreatief gebruik. Ook de verkoop aan consumenten is aan banden gelegd. Het enige dat nog legaal is om te kopen voor consumenten boven de 18 jaar, zijn ampullen in hoeveelheden van niet meer dan 1 verpakking met 10 ampullen. Deze mogen alleen gekocht worden met als doeleinde er voedsel mee te bereiden.

Lees meer

Laatste ontwikkelingen

Actuele informatie rondom de laatste
ontwikkelingen en trends op het gebied van verslavende middelen.

Lees verder

Extra informatie nodig?

Ben je op zoek naar extra informatie over drugs, of constateer je bij jezelf of een ander (problematisch) gebruik en heb je hier vragen over? Mail dan je vraag naar vraag@drugsadvies.nl

 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Contact

  Voor aanmeldingen voor gastlessen graag mailen naar info@drugsadvies.nl

  Of bellen met (035) 887 02 77 (Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00)

  Telefoonnummer

  (035) 887 02 77

  Mail

  info@drugsadvies.nl