Drugsadvies Belangrijke informatie

Meld je school aan voor een gastles

In alle soorten onderwijs geven wij voorlichting over drugs. Ook gemeenten, (overheid)instanties en bedrijven kunnen zich aanmelden voor een gratis gastles. 

belangrijke informatie

Jouw hersenen onder invloed van cannabis

Wat gebeurd er in de hersenen op het moment dat je cannabis rookt? Dit filmpje legt visueel uit hoe en wat. Bekijk youtube filmpje»

Jouw hersenen onder invloed van crack (cocaïne)

Wat gebeurd er in de hersenen op het moment dat je crack rookt? Dit filmpje legt visueel uit hoe en wat. Bekijk youtube filmpje»

Jouw hersenen onder invloed van suiker

Wat gebeurd er in de hersenen op het moment dat je suiker eet? Dit filmpje legt visueel uit hoe en wat. Bekijk youtube filmpje»

Aapjes onder invloed van alcohol

We hebben meer gemeen met deze aapjes dan we denken. Met name de alcohol consumptie komt overeen. Zo is er een kleine groep niet drinkers, een grote groep drinkers die met mate drinkt en een klein groepje drinkers dat overmatig alcohol consumeerd. Bekijk youtube filmpje»

De heroïne-epidemie

In Andere Tijden de heroïne-epidemie in de jaren zeventig. Met gebruikers, dealers, hulpverleners en handhavers van het eerste uur. Bekijk documentaire»

Christiane F. (Wir Kinder vom bahnhof Zoo)

Een hele heftige film over een 13 jarig meisje dat mede door ‘stoer doen’ en groepsdruk in aanraking komt met de drug Heroïne. Al snel komt ze erachter dat een leven vol drugs gebruik zwaar is. Om aan geld te komen voor haar verslaving verlegd zij haar grenzen tot het uiterste. (meekijken bij kinderen onder de 16 is gewenst) Bekijk film»

Zembla knock-out in Brabant

Een heftige documentaire over GHB verslaving. Welke impact heeft het op de gebruiker? Welke impact heeft het op de ouders? Waarom is afkicken en met name clean blijven zo moeilijk? Bekijk documentaire»

The house I live in

Documentaire over de negatieve effecten die de war on drugs, zoals die in Amerika gevoerd wordt, op mensen heeft. Bekijk documentaire»

Reefer madness

Propaganda film uit 1936 tegen cannabis waarin het wordt afgeschilderd als een slecht en boosaardig middel. Hoewel cannabis zeker ook negatieve effecten kan hebben zet het toch echt niet aan tot moord. Bekijk film»

x

Wapens, drugs en dissidenten: Een documentaire over het Darknet

Documentaire over het ‘Darknet’, internetsites diep verborgen in het internet. Op deze sites worden allerlei illegale spullen verhandeld. Van drugs tot wapens. Bekijk documentaire»

Laatste ontwikkelingen

Actuele informatie rondom de laatste
ontwikkelingen en trends op het gebied van verslavende middelen.

Lees verder

Extra informatie nodig?

Ben je op zoek naar extra informatie over drugs, of constateer je bij jezelf of een ander (problematisch) gebruik en heb je hier vragen over? Mail dan je vraag naar vraag@drugsadvies.nl

 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Contact

  Voor aanmeldingen voor gastlessen graag mailen naar info@drugsadvies.nl

  Of bellen met (035) 887 02 77 (Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00)

  Telefoonnummer

  (035) 887 02 77

  Mail

  info@drugsadvies.nl