Drugsadvies nieuws

NIEUW: Gastles over gamen en social media

Volg een gastles over gamen en social media. Hierin zal veel informatie worden gegeven en zullen vragen beantwoordt worden. Zowel de positieve als negatieve kanten worden belicht, uiteraard met ontmoedigende ondertoon. Deze gastles is alleen beschikbaar voor middelbare scholen.

nieuws

NIEUW: Gastles over gamen en social media

Dat Drugsadvies.nl gastlessen verzorgt over drugs zal voor niemand meer nieuws zijn. Echter staat de ontwikkeling bij ons niet stil. Sinds kort hebben wij een nieuw aanbod. Een gastles over gamen en social media. Hierin zal veel informatie worden gegeven en zullen vragen beantwoordt worden. Zowel de positieve als negatieve kanten worden belicht, uiteraard met ontmoedigende ondertoon. Deze gastles is alleen beschikbaar voor middelbare scholen. Mocht u vragen hebben over de gastlessen of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mail naar info@drugsadvies.nl of bel met (035) 887 02 77 (Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00)

Lees meer

Happy hours verbieden met Alcoholwet

Onder de nieuwe Alcoholwet kunnen gemeenten sommige gebieden aanwijzen als alcoholoverlastgebieden, waar strengere regels gelden. De wet, die waarschijnlijk per 1 juli in werking treedt, maakt het verder onder andere mogelijk dat op bijvoorbeeld bierfietsen of partyboten iemand met een diploma sociale hygiëne aanwezig moet zijn. Ook wordt zogeheten wederverstrekking strafbaar. Om gemeenten een extra instrument te geven om op te treden tegen overlast in gebieden waar veel alcoholverkooppunten zijn, bevat de Alcoholwet de mogelijkheid om een dergelijk gebied aan te wijzen als overlastgebied.

Lees meer

De opmars van designerdrug Poes: ‘Toen ging de hele groep het gebruiken’

Voor de ene gebruiker is 3-MMC oftewel Poes een legale feestdrug, voor de ander is het een levensverwoestend middel. Een verbod zit in de pijplijn. Afgelopen december kreeg hij van zijn dealer een ‘kerstpakket’. Het was een sample kit, met drugs om uit te proberen. In één van de zakjes zat 3-MMC – ook wel Kat, Poes, of Miauw Miauw genoemd. Een wit poeder om te snuiven of, als je het in een capsule of vloeitje stopt, te slikken. Hij was wel benieuwd.

Lees meer

Witwasaanwijzingen niet concreet: ABN AMRO moet coffeeshophouder bankrekening geven

Banken worden met enige regelmaat op de vingers getikt omdat ze de Wwft onvoldoende naleven, maar in sommige gevallen vindt de rechter ze juist te streng. Zo moet ABN AMRO een coffeeshophouder de mogelijkheid geven om een zakelijke bankrekening te openen, heeft de rechtbank Amsterdam onlangs in kort geding bepaald. De aanwijzingen die de bank aanvoerde dat er via de coffeeshop geld wordt witgewassen zijn volgens de rechter onvoldoende concreet. De ondernemer exploiteert sinds 16 januari 1992 een coffeeshop in de vorm van een eenmanszaak. Hij heeft nooit problemen gehad met politie en justitie of met de gemeente. Zijn vergunning is in november 2020 weer verlengd na een Bibob-onderzoek.

Lees meer

Lachgas vanaf mei verboden in heel Den Haag

Het gebruik, bezit en de verkoop van lachgas in de openbare ruimte is vanaf zaterdag 1 mei verboden in heel Den Haag. De gemeente en politie gaan het nieuwe verbod streng handhaven. "Veel mensen hebben last van het gebruik van lachgas", legt de gemeente uit. "Het geeft risico's voor de gezondheid en in het verkeer en het zorgt voor troep op straat."

Lees meer

IGJ-inspecteur Kelly Hamoen: ‘Verslaving is een ziekte’

Kelly Hamoen is inspecteur bij de IGJ en wil verslaving onder zorgverleners bespreekbaar maken. Samen met een collega-inspecteur interviewde ze voor Nursing anesthesiemedewerker en verpleegkundige Tom Smit*, die verslaafd was aan fentanyl. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) ontving een melding van een ziekenhuis over het ontslag van anesthesiemedewerker en verpleegkundige Tom Smit. Hij was op staande voet ontslagen vanwege het ‘ontvreemden en gebruik van opiumwetmiddelen tijdens het werk’.

Lees meer

Onderzoek effect cannabisolie bij uitbehandelde leverkankerpatiënten

Heeft cannabisolie effect op uitbehandelde patiënten met leverkanker? Dat gaat het UMC in Groningen onderzoeken, naar aanleiding van ervaringen van twee patiënten.Het doel van het onderzoek is om na te gaan of cannabisolie de levertumoren kan verkleinen. Twee patiënten die leverkanker in vergevorderd stadium hadden, gingen cannabisolie gebruiken waarop de tumoren kleiner werden.

Lees meer

Ook in Etten-leur nu volledig verbod op openlijk gebruik hard- én softdrugs

Tot deze week was het in Breda én Etten-Leur toegestaan openlijk, op straat en in openbare gebouwen, softdrugs te gebruiken. De gemeenten waren daarmee een uitzondering binnen de regio, maar ook Etten-Leur is nu om. ,,Op verzoek van de politie.” Zegt burgemeester Miranda de Vries. Een bericht in Trouw over een verbod op drugsgebruik op straat in de meeste gemeenten, leidde tot de vraag: ‘Waarom is dat in Etten-Leur niet zo?’ Maar dat is dus veranderd.

Lees meer

Dit gebeurt er als je (een tijdje) geen alcohol drinkt

Het voorjaar is de uitgelezen tijd voor een grote schoonmaakbeurt. Denk daarbij eens niet alleen aan je woning, maar ook aan je lichaam. Want je lijf kun je ook 'schoonmaken', of in ieder geval ontzien. Wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je (een tijdje) geen alcohol meer drinkt? We vragen het aan twee experts. Nederlanders drinken gemiddeld 7 liter pure alcohol per jaar, zo blijkt uit cijfers van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP.

Lees meer

Foute drugs: vijf vragen en vijf antwoorden

Zeven Nijmeegse studenten belandden in het ziekenhuis na gebruik van pillen. Vijf vragen en antwoorden over foute drugs met hulp van drugsspecialist Daan van der Gouwe van het Trimbos-instituut. Foute drugs kunnen als bekende ‘goede’ drugs op de markt komen. Ze lijken aan de buitenkant in elk opzicht op de goede variant, maar hebben een andere samenstelling. Dit is ook het geval bij de Tesla-pil, die zich voordoet als de bekende 2C-B-pil. Waarschijnlijk gaat het om productiefouten die over het hoofd worden gezien,” vertelt Daan van der Gouwe. “Er is geen controle op de drugs, omdat het illegale middelen zijn. Er is geen sprake van een keurmerk of iets dergelijks. Ook worden ze waarschijnlijk niet met opzet geproduceerd; hier hebben producenten zelf uiteindelijk ook niks aan.

Lees meer

Stelling.

Bij legalisering van cannabis hoort preventieve voorlichting aan jongeren.

Reageer

Extra informatie nodig?

Ben je op zoek naar extra informatie over drugs, of constateer je bij jezelf of een ander (problematisch) gebruik en heb je hier vragen over? Mail dan je vraag naar vraag@drugsadvies.nl

 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Contact

  Voor aanmeldingen voor gastlessen graag mailen naar info@drugsadvies.nl

  Of bellen met (035) 887 02 77 (Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00)

  Telefoonnummer

  (035) 887 02 77

  Mail

  info@drugsadvies.nl