Werking hersenen en werking drugs in de hersenen

Dit flash programma legt visueel en begrijpelijk uit hoe de hersenen werken en welke invloed drugs daarop uit oefenen. Met dank aan Jellinek. Bekijk flash programma»

Jouw hersenen onder invloed van cannabis

Wat gebeurd er in de hersenen op het moment dat je cannabis rookt? Dit filmpje legt visueel uit hoe en wat. Bekijk youtube filmpje»

Jouw hersenen onder invloed van crack (cocaïne)

Wat gebeurd er in de hersenen op het moment dat je crack rookt? Dit filmpje legt visueel uit hoe en wat. Bekijk youtube filmpje»

Jouw hersenen onder invloed van suiker

Wat gebeurd er in de hersenen op het moment dat je suiker eet? Dit filmpje legt visueel uit hoe en wat. Bekijk youtube filmpje»

Aapjes onder invloed van alcohol

We hebben meer gemeen met deze aapjes dan we denken. Met name de alcohol consumptie komt overeen. Zo is er een kleine groep niet drinkers, een grote groep drinkers die met mate drinkt en een klein groepje drinkers dat overmatig alcohol consumeerd. Bekijk youtube filmpje»

De heroïne-epidemie

In Andere Tijden de heroïne-epidemie in de jaren zeventig. Met gebruikers, dealers, hulpverleners en handhavers van het eerste uur. Bekijk documentaire»

Christiane F. (Wir Kinder vom bahnhof Zoo)

Een hele heftige film over een 13 jarig meisje dat mede door 'stoer doen' en groepsdruk in aanraking komt met de drug Heroïne. Al snel komt ze erachter dat een leven vol drugs gebruik zwaar is. Om aan geld te komen voor haar verslaving verlegd zij haar grenzen tot het uiterste. (meekijken bij kinderen onder de 16 is gewenst) Bekijk film»

Zembla knock-out in Brabant

Een heftige documentaire over GHB verslaving. Welke impact heeft het op de gebruiker? Welke impact heeft het op de ouders? Waarom is afkicken en met name clean blijven zo moeilijk? Bekijk documentaire»

The house I live in

Documentaire over de negatieve effecten die de war on drugs, zoals die in Amerika gevoerd wordt, op mensen heeft. Bekijk documentaire»

Reefer madness

Propaganda film uit 1936 tegen cannabis waarin het wordt afgeschilderd als een slecht en boosaardig middel. Hoewel cannabis zeker ook negatieve effecten kan hebben zet het toch echt niet aan tot moord. Bekijk film»

x

Wapens, drugs en dissidenten: Een documentaire over het Darknet

Documentaire over het 'Darknet', internetsites diep verborgen in het internet. Op deze sites worden allerlei illegale spullen verhandeld. Van drugs tot wapens. Bekijk documentaire»

Voor Wie is drugs advies?

Samenwerkende instanties

  • Voortgezet onderwijs
  • Ouder die meer over (soft) drugs willen weten
  • Beroepsonderwijs (leerlingen/personeel en ouders)
  • Ouderverenigingen van basisonderwijs scholen
  • Hulpverlenende instanties
  • Tiener- en jongerenwerk organisaties
  • Overheidsinstellingen/lokale bestuurders
  • Individuele benadering (spreekbeurten etc.)
  • Verenigingen/belangengroepen

Samenwerkende instanties

Politie

Gemeente Bussum

Centrum jeugd en gezin Naarden Bussum

Drugs Advies verzorgt laagdrempelige informatie preventie en voorlichtingstrajecten aangaande (soft) drugs; voor scholen, lokale overheden, hulpverlenende instanties.
> Stelling

Stelling: Bij legalisering van cannabis hoort preventieve voorlichting aan jongeren.