Nieuws

NIEUW: Gastles over gamen en social media

Dat Drugsadvies.nl gastlessen verzorgt over drugs zal voor niemand meer nieuws zijn. Echter staat de ontwikkeling bij ons niet stil. Sinds kort hebben wij een nieuw aanbod. Een gastles over gamen en social media. Hierin zal veel informatie worden gegeven en zullen vragen beantwoordt worden. Zowel de positieve als negatieve kanten worden belicht, uiteraard met ontmoedigende ondertoon. Deze gastles is alleen beschikbaar voor middelbare scholen. Mocht u vragen hebben over de gastlessen of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mail naar info@drugsadvies.nl of bel met (035) 887 02 77 (Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00)

73 nieuwe 1

Tweede Kamer diep verdeeld over problematisch drugsgebruik

10 oktober 2019

Niet lang nadat D66-Kamerlid Vera Bergkamp constateert dat het politieke debat over drugs vaak „vol emotie” zit, verwijt SGP’er Kees van der Staaij haar partij dat D66 „de nadelen van drugs niet ziet”. Hij reageert op Bergkamps opmerking dat we in Nederland „wel eens vergeten hoe goed het beleid vanuit het perspectief van de volksgezondheid is”. Er vallen hier maar heel weinig drugsdoden, constateert zij. „We moeten een debat voeren op basis van feiten, geen gevoelens.” Van der Staaij zegt dan dat hij geschrokken is van de nieuwste feiten en signaleert juist „dramatische gezondheidsschade”. Hij haalt het maandag verschenen rapport van het Trimbos-instituut aan, waarin een stijging van het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van drugsgebruik wordt gemeld. Lees meer»

Voor Wie is drugs advies?

Samenwerkende instanties

  • Voortgezet onderwijs
  • Ouder die meer over (soft) drugs willen weten
  • Beroepsonderwijs (leerlingen/personeel en ouders)
  • Ouderverenigingen van basisonderwijs scholen
  • Hulpverlenende instanties
  • Tiener- en jongerenwerk organisaties
  • Overheidsinstellingen/lokale bestuurders
  • Individuele benadering (spreekbeurten etc.)
  • Verenigingen/belangengroepen

Samenwerkende instanties

Politie

Gemeente Bussum

Centrum jeugd en gezin Naarden Bussum

Drugs Advies verzorgt laagdrempelige informatie preventie en voorlichtingstrajecten aangaande (soft) drugs; voor scholen, lokale overheden, hulpverlenende instanties.
> Stelling

Stelling: Bij legalisering van cannabis hoort preventieve voorlichting aan jongeren.