Nieuws

NIEUW: Gastles over gamen en social media

Dat Drugsadvies.nl gastlessen verzorgt over drugs zal voor niemand meer nieuws zijn. Echter staat de ontwikkeling bij ons niet stil. Sinds kort hebben wij een nieuw aanbod. Een gastles over gamen en social media. Hierin zal veel informatie worden gegeven en zullen vragen beantwoordt worden. Zowel de positieve als negatieve kanten worden belicht, uiteraard met ontmoedigende ondertoon. Deze gastles is alleen beschikbaar voor middelbare scholen. Mocht u vragen hebben over de gastlessen of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mail naar info@drugsadvies.nl of bel met (035) 887 02 77 (Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00)

roken is slecht

Cursussen om te stoppen met roken zijn populair: van 'Ik mag niet meer roken' naar 'Ik wil niet meer'

19 augustus 2019

De vraag naar hulp bij stoppen met roken stijgt flink. Vorig jaar gingen meer dan 40.000 rokers op cursus. Vanaf volgend jaar hoeven ze ook hun eigen risico niet meer te betalen, dus is de verwachting dat dan nog meer mensen hulp zullen zoeken. De vraag naar serieuze hulp om te stoppen met roken, is in zes jaar tijd geëxplodeerd, meldt het AD. "Stoppen mét hulp is absoluut effectiever dan stoppen in je eentje", zegt hoogleraar psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen Arie Dijkstra, gespecialiseerd in verslavingen. Ook wordt het makkelijker gemaakt om te stoppen door cursussen te vergoeden met de zorgverzekering, vertelt hij. Lees meer»

Voor Wie is drugs advies?

Samenwerkende instanties

  • Voortgezet onderwijs
  • Ouder die meer over (soft) drugs willen weten
  • Beroepsonderwijs (leerlingen/personeel en ouders)
  • Ouderverenigingen van basisonderwijs scholen
  • Hulpverlenende instanties
  • Tiener- en jongerenwerk organisaties
  • Overheidsinstellingen/lokale bestuurders
  • Individuele benadering (spreekbeurten etc.)
  • Verenigingen/belangengroepen

Samenwerkende instanties

Politie

Gemeente Bussum

Centrum jeugd en gezin Naarden Bussum

Drugs Advies verzorgt laagdrempelige informatie preventie en voorlichtingstrajecten aangaande (soft) drugs; voor scholen, lokale overheden, hulpverlenende instanties.
> Stelling

Stelling: Bij legalisering van cannabis hoort preventieve voorlichting aan jongeren.