Nieuws

NIEUW: Gastles over gamen en social media

Dat Drugsadvies.nl gastlessen verzorgt over drugs zal voor niemand meer nieuws zijn. Echter staat de ontwikkeling bij ons niet stil. Sinds kort hebben wij een nieuw aanbod. Een gastles over gamen en social media. Hierin zal veel informatie worden gegeven en zullen vragen beantwoordt worden. Zowel de positieve als negatieve kanten worden belicht, uiteraard met ontmoedigende ondertoon. Deze gastles is alleen beschikbaar voor middelbare scholen. Mocht u vragen hebben over de gastlessen of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mail naar info@drugsadvies.nl of bel met (035) 887 02 77 (Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00)

alcoholvoetbal

KNVB gaat verbod op bier drinken op tribunes betaald voetbal schrappen

9 april 2018

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) wil het verbod op het drinken van alcohol op de tribunes van de stadions in het betaald voetbal schrappen. Nu is dat nog niet toegestaan. Dit besluit heeft de KNVB onlangs schriftelijk laten weten aan het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP. En dat terwijl de KNVB vorig jaar het alcoholgebruik langs de lijn bij amateurwedstrijden juist volledig aan banden heeft gelegd. Steeds meer stadions van het betaald voetbal zijn het gebruik van alcohol op de tribunes de afgelopen tijd gaan toestaan. Zo mogen sinds vorige maand ook de supporters van De Graafschap weer bier drinken op de tribunes. Dit gebeurt terwijl dat volgens de stadionregels van de KNVB, vastgelegd in de KNVB-standaardvoorwaarden, formeel nog steeds uitdrukkelijk verboden is. STAP heeft de KNVB recent hierop gewezen. Lees meer»

Voor Wie is drugs advies?

Samenwerkende instanties

  • Voortgezet onderwijs
  • Ouder die meer over (soft) drugs willen weten
  • Beroepsonderwijs (leerlingen/personeel en ouders)
  • Ouderverenigingen van basisonderwijs scholen
  • Hulpverlenende instanties
  • Tiener- en jongerenwerk organisaties
  • Overheidsinstellingen/lokale bestuurders
  • Individuele benadering (spreekbeurten etc.)
  • Verenigingen/belangengroepen

Samenwerkende instanties

Politie

Gemeente Bussum

Centrum jeugd en gezin Naarden Bussum

Drugs Advies verzorgt laagdrempelige informatie preventie en voorlichtingstrajecten aangaande (soft) drugs; voor scholen, lokale overheden, hulpverlenende instanties.